Hypotheken - Kredieten -Verzekeringen - Beleggingen - Sparen - Financiële planning  - Arbeidsongeschiktheid

Tel:  0621  294397 -  mail: advies@gelens.nl -  Egelantierlaan 15,  2015 KJ   Haarlem

K.v.K. 34162730 - AFM 12002198

Naam:

CrystalWebdesign © 2024             

Gelens adviesgroep Hypotheek advies Kredieten Oudedag voorziening AOV & WW dekking Verzekeringen Sparen / Beleggen Overwaarde Contact Links / Formulieren

Aflosvrij    Leven    Spaar   Banksparen    Beleggen     Lineair    Annuïteiten


Spaar

De spaarhypotheek wordt ook vaak de verbeterde levenhypotheek genoemd. De spaarhypotheek bestaat net als de levenhypotheek uit een “aflosvrije” lening gekoppeld aan een “spaar” levensverzekering waarvoor u premie betaald. Het verschil met de levenhypotheek is simpel. De rente welke u betaald over de hypotheek is gelijk aan de vergoeding, welke u ontvangt over het spaargedeelte van uw verzekering. Stijgt de rente na verloop van de renteloop, dan stijgt ook de rentevergoeding, waardoor de premie daalt. Bij een dalende rente is dat precies andersom. Voordeel is dat de opbrengst aan het einde van de looptijd gegarandeerd is, maar voor deze zekerheid heeft u wel een hogere maandlast.

De keuze van verzekeringsmaatschappij t.o.v. De geldverstrekker is meestal niet vrij. Tegenwoordig zijn er ook aanbieders, welke de rente en de rentevergoedingen op de verzekering loskoppelen. Dit valt niet altijd even voordelig uit dan het wel lijkt. Daarnaast heeft u te maken met een aantal fiscale regels, welke niet altijd in het voordeel zijn wat men ervan denkt.